INFORMÀTICA

Cicle Inicial (1r i 2n de primària)

Primer trimestre:
Familiaritzar-se amb l’entorn Windows, conèixer alguns dels programes que hi ha:
-          Word
-          Power Point
-          Paint
-          Google Chrome
En acabar el trimestre els alumnes faran una postal de Nadal amb el Paint.

 Segon trimestre
Els alumnes treballaran la mecanografia a través dels jocs educatius de la Web Vedoke.
Aprendran a navegar per Internet i com buscar, seleccionar i triar informació.

Tercer trimestre
Els alumnes aplicaran tot allò que han après en diferents projectes:
-          Escriuran una història amb el Word per Sant Jordi amb dibuixos fets per ells o buscats per Internet.
-          Faran concursos de recerca ràpida per Internet, dibuixar coses amb el Paint utilitzant les diferents eines, etc.
-          Elaboraran un Power Point final en el que ens mostraran tot allò que han après durant el curs.

Cicle Mitjà (3r i 4t de primària)

Primer trimestre
Tractament d’imatges amb el Paint. Els alumnes aprendran a utilitzar les diferents eines que ens permet el Paint, tant per fer els propis dibuixos com per modificar imatges ja existents.
Al final del trimestre faran una postal de Nadal amb el Paint.

Segon trimestre
Els alumnes aprendran a utilitzar les diferents aplicacions que té Google com són Gmail, Youtube, Drive, Calendar i Prezi.

-          Gmail: aprendre a gestionar bé un compte de correu electrònic, saber crear un bon registre de contactes, etc.
-          Youtube: aprendre a pujar vídeos, seguir canals que ens puguin interessar, saber descarregar els vídeos...
-          Drive: aprendre a treballar amb documents compartits entre diferents companys, veure les possibilitats que ens ofereix l’emmagatzemen d’informació en línia, etc.
-          Calendar: poder gestionar les entrades, saber planificar el calendari i marcar events importants (aniversaris d’amics i familiars, festes de l’escola, etc.).

Tercer trimestre
Treball amb l’Scratch. Els alumnes aprendran les funcions bàsiques que ens permet i anar programant petits programes, tot aplicant també les coses apreses amb anterioritat.
Al final, hauran de programar un petit joc que provaran la resta de companys.

Cicle Superior (5è i 6è de primària)

Primer trimestre
Tractament d’imatges amb el Gimp. Els alumnes aprendran les opcions i eines que ens ofereix el programa, el tractament d’imatges, fent diferents pràctiques i projectes acabant fent una felicitació de Nadal.

Segon trimestre
Tractament de vídeos amb el Windows Movie Maker, aprendran a editar, unir i utilitzar vídeos ja existents i modificar-los i crear els seus propis vídeos en diferents projectes. S’acabarà explicant un conte a partir de diferents trossos de vídeos trobats a Internet.


Tercer trimestre
Es treballarà una introducció a la programació amb l’Scratch aprenent a utilitzar els diferents blocs mitjançant petits projectes i s’acabarà fent un joc programat per ells per a que la resta de companys el puguin provar. Aquest joc haurà d’incloure fonts o personatges que s’hagin creat mitjançant tot el que s’ha après durant el curs.

ESO

A l’ESO es treballa el Microsoft Office Specialist, cada curs es fa un programa diferent d’Office entre Word, Excel i Power Point i es treballa  mitjançant la plataforma TTS (Training&Testing System) per realitzar al final de curs un examen que els acredita com a experts d’aquests programes.
Si es fan tres cursos i s’aconsegueix aprovar els exàmens dels tres programes obtenen el títol de Microsoft Office Master. La presentació de l’alumne/a per l’obtenció de la certificació és voluntària i té un cost addicional al mensual de l’activitat. Aquests alumnes també disposaran de materials digitals a través d’una plataforma de formació Microsoft Office amb un simulador d’exàmens de 4 usos MOS amb un cost anual de 30 €, quantitat que es cobrarà en el rebut del mes de desembre. El cost per presentar-se a l’examen (mes de juny) per obtenir la certificació és de 22 €. S’enviarà una circular als pares en la que se us donarà tota la informació al respecte. Els alumnes interessats, quan arribi el moment, hauran de passar per l’oficina de Caixa a fer el corresponent pagament en efectiu.

Els grups són d’un màxim de 12 participants i cada alumne disposa d’un ordinador.
Els alumnes d’aquesta activitat són avaluats trimestralment i se n’informa a les famílies.
Aquesta activitat es porta a terme un dia a la setmana en horari de migdia.

Professors: 
1r i 2n EP: Sr. Pol Galiano ( pgaliano@pas.csm.cat ).

Des de 3r EP fins a 4t d'ESO: Sr. Umar Muhammad ( umar@pas.csm.cat ).
No hay comentarios:

Publicar un comentario