IOGAo   Descripció i objectius:
El Ioga per a nens i nenes és una gimnàstica suau que actua a nivells profunds i també una forma divertida de desenvolupar els sentits en els més petits, la capacitat d'atenció i concentració, la consciència del cos i la seva flexibilitat, i aspectes tant importants com el relaxament i la respiració. Alguns dels altres beneficis més rellevants són els següents:

- Harmonització de la personalitat i el caràcter.
- Incrementa les capacitats d'autocontrol i esforç personal.
- Canalització positiva de l'energia física.
- Millora dels hàbits posturals.
- Desenvolupament de la musculatura motriu.
- Massatge dels òrgans interns.
- Augment de l'autoestima.

o   Metodologia de treball:
A través de contes, música i diferents dinàmiques individuals i en grup, els nens poden desenvolupar moltes de les asanas de Ioga amb tots els avantatges de salut física, mental i emocional; poden aprendre a  mostrar-se tal i com son, a no tenir por d'expressar-se ni d'expressar la seva afectivitat; i aprendre a respectar l'altre i l'entorn; a prendre consciència de com n'és d'important la respiració i el fer espais de silenci enmig del soroll del dia a dia.

o   Espai i material necessari:
Els alumnes disposaran d’un espai mitjanament ample i còmoda (saleta verda) on hi hauran estoretes per poder tombar-se al terra i practicar les diferents postures de ioga. Puntualment es poden fer servir altres elements com pilotes, cordes, cadires...Els nens i nenes hauran de venir amb roba ample i còmoda per poder estirar-se i fer els moviments.
 
o   Estructura de les sessions:
Les sessions de ioga seran dinàmiques i variades con tal de que els nens puguin relaxar-se i divertir-se. En general es pot mantenir aquesta estructura:
- Escalfaments per relaxar el cos i preparar-ho per la pràctica.
- Activitats/jocs de meditació i concentració per afavorir la relaxació desprès de totes les activitats pròpies de la edat.
- Asanas o diferents postures de Ioga (basades en la Natura, animals, arbres ...) per donar força i flexibilitat a tot el cos.
- Joc de diversió abans de la relaxació final.
- Conte, poema o visualització per potenciar la imaginació i la relaxació.
- Activitat de reactivació i acomiadar-se de una manera especial.

o   Grup i Edat:
        Alumnes des de P4 d’Infantil fins a 6è de Primària. L’activitat es portarà a terme en horari de migdia, una sessió setmanal de 45 minuts.

Professora: Sra. Andrea Serrano aserrano@pas.csm.cat


No hay comentarios:

Publicar un comentario