viernes, 1 de abril de 2016

CAMPIONAT INFANTIL DE JUDO DE CATALUNYA



El 19 de març dos alumnes del Col·legi Sant Miquel varen tenir el premi de participar a la Supercopa Catalunya de Judo que es va realitzar a Sentmenat.
Els lluitadors estan contents: van aprendre coses que no s’aprenen en es entrenaments, la dinàmica de la competició, la lluita de cada combat que per ells era com una final, on lluitaven per anar avançant, els nervis previs, la concentració, però sobretot, van aprendre a esforçar-se, a ajudar als companys ja fora escalfant, ja fora animant-los o a fer grup amb altres lluitadors d’altres clubs.
Bon ambient, que ja es veia en arribar: un enorme gimnàs amb quatre tatamis on es distribuïen els diferents combats i que separava les grades, on els familiars animaven, de la zona d’espera dels lluitadors i lluitadores, on esperaven el seu torn pendents dels seus companys.
El bon ambient, les salutacions al contrincant abans i després del combat, el respecte, es mantenia com als entrenaments, però aquest cop s’havien distribuït per pes i edat. Hi havia un àrbitre per marcar els punts aconseguits, les immobilitzacions o les penalitzacions (com per no combatre o sortir-se del tatami). Els combats finalitzaven als 3 minuts i es decidia per punts o quan un dels “judoques” aconseguia fer un ipon (tombar al contrincant amb l’esquena al terra o immobilitzar-lo durant 15 segons al terra).
Si tenies la mala sort de perdre el primer combat? Tranquil, pot passar si el sorteig et fa lluitar contra un dels millors! Però no pateixis, si aquest lluitador que t’havia derrotat arribava a les semifinals, aleshores tenies opcions de lluitar pel tercer lloc.
Si us pregunteu si el Miquel o l’Enric, els judoques del Sant Miquel, varen guanyar alguna medalla, doncs us he de dir que no, però no puc deixar de dir-vos que van acabar la competició molt contents, que van competir d’una manera professional i es van iniciar en les competicions federades de judo, amb moltes ganes de continuar entrenant i de tornar a participar en el proper campionat!









No hay comentarios:

Publicar un comentario