miércoles, 20 de abril de 2016

JUDO: Campionat de Catalunya infantil i cadet



El 9 d’abril l’equip de judo on estan integrats dos alumnes del Sant Miquel, van competir oficialment al Campionat de Catalunya (infantil i cadet) celebrat a Manresa.
Aquest cop no hi havien els nervis propis d’iniciació en competicions federades, el que si tenien era més respecte per la competició i la sensació que estaven millor preparats.
La distribució va ser la mateixa: cinc tatamis on es desenvolupava el campionat, parelles d’àrbitres amb el seu vestit de jaqueta i corbata que es van anar alternant en els diferents combats.  A més a més molts nois i noies distribuïts pels seu pes, ajudant-se a escalfar i ben concentrats.
Les competicions van ser intenses, tant física com mentalment. T’ho jugues tot en tres minuts. Has de posar en pràctica tot el que has estat entrenant i ho has de fer ràpidament. Si t’agafen del braç per baix és molt diferent que si t’agafen per dalt. Si t’entren per l’esquerre és molt diferent si ho fan per la dreta. En qüestió de segons has d’escollir la clau que millor s’adapta a com t’està atacant l’altre esportista o la millor manera de treure-te’l del damunt abans que acabin els quinze segons d’immobilització que dóna el combat al contrincant. Us puc assegurar que acaben ben cansats.
Amb aquesta intensitat l’equip de judo Tomodachi (on estan integrats en Miquel i l’Enric, els nostres alumnes participants) va tractar de tu a tu als altres “judoques” del Campionat de Catalunya i que dóna peu a anar al campionat d’Espanya.
Aquest cop l’equip no va poder repetir els bons resultats de la Supercopa Catalunya on el Miquel i l’Alex (també de l’equip Tomodachi ) varen quedar en 5è lloc a les seves respectives categories, però vull compartir amb vosaltres un parell de detalls que mostren els valors del judo.
Les salutacions i abraçades que es donaven els contrincants desprès de disputar la final. És cert que algun cop eren salutacions rituals mentre s’assumia la derrota, però altres cop podies apreciar una sincera felicitació. Un judoca que competia amb un sòl braç, ja el coneixíem de la Supercopa.
La satisfacció de l’Enric i en Miquel pels seus combats, on malgrat haver perdut, trobaven que ho havien fet molt bé i començaven a traslladar els seus coneixements dels entrenaments a les competicions amb esportistes que malgrat tenien un pes semblant, tenien molt més nivell i estaven més experimentats.
Bé, el proper cop també promet! El 18 de juny la competició serà per equips. Ja us anirem informant. Hi esteu convidats!!!








No hay comentarios:

Publicar un comentario